Prive

Gepubliceerd door “GoedemorgenSierteelt” in week nr. 30, 2020

Deze week ben ik 50 jaar jong geworden. Ik zie het als de helft van 100 en de helft van mijn periode op deze planeet.  Ik wil dit Blog gebruiken om een voor mij belangrijk onderwerp te bespreken. Eigenlijk best privé in een tijd dat er veel te doen is over privacy. Maar door een openhouding is het zo dat er op een verjaardag wel heel veel leuke berichten binnenkomen via de sociaalmedia.  Alle van harte bedankt via deze weg.

In de afgelopen 50 jaar heb ik best veel meegemaakt al zeg ik het zelf. Veel leuke dingen, veel minder leuke dingen maar saai was het zeker niet. Vele van degene die dit blog lezen kennen mij en hebben een mening gevormd over mij. Of dat nu goed is of niet, ik realiseer me heel goed dat er een verhouding is in de verschillende meningen en dat moet ik accepteren.  Zo ook heb ik een mening over verschillende dingen gevormd. Deze mening is met grote regelmaat verandert omdat het inzicht verandert door de dingen die je meemaakt.  Vaak weet niet te weinig van iets of iemand en moet je een mening bijstellen als je wat meer weet. Ik hou van verandering, ik ben nieuwsgierig naar het onbekende en hou van kritiek. Kritiek is een mooi iets alleen is het vaak de manier waarop het komt of gegeven wordt. Wie zegt wat en op wat voor manier. Satire is een lachwekkende vorm van kritiek. Persoonlijk kan ik het wel waarderen maar als dit doorslaat kan het ook gewoon  “afzeiken” worden. Het is niet heel makkelijk om middels  tekst een gevoelig onderwerp te bekritiseren. Of het over Corona is, of het verschil in huidskleur, de klimaatsverandering en zo zijn nog vele onderwerpen welke op dit moment zorgen voor veel polarisatie tussen de mensen. Het gezegde “ Zwart-wit denken” is al kritiek.

Waar ik voor wil pleiten middels dit blog is acceptatie en respect voor elkaar. Hoe we het ook wenden de helft van mijn leven zit erop en misschien dat van jou ook. Persoonlijk geloof ik in het feit dat alles een cyclus is en dat we wel weer terug komen in een andere hoe danigheid maar of jij er ook zo overdenkt weet ik niet en is ook niet belangrijk. Sommige dingen zijn wetenschappelijk en daar valt weinig aan op te merken tenzij er een nieuw onderzoek is gedaan waardoor men kan aantonen dat de bestaande kennis niet correct is. Echter zou de onderzoeker in kwestie dat ook willen weten.

Het verbaast mij dat de huidige regering niet luistert naar een breder publiek van wetenschappers en deze wetenschappers  gedwongen worden om hun kennis voor zichzelf te houden. Dat past niet in een democratisch land. En zo zijn er nog heel veel dingen die mij verbazen. Dit zal ook te maken hebben met leeftijd. Ouder worden geeft kennis en hoe jammer is het dat als we heel veel kennis hebben het einde van het leven nadert.  Veel zaken zijn gewoon niet te begrijpen door ons maar hebben weldegelijk een oorzaak.  Laten we leven en genieten van elkaar en vooral proberen met elkaar nog een aantal leuke jaren hebben.  Gelukkig zijn er nog genoeg positieve en leuke dingen in het leven. Zet radio “Sublime” op want dat is de enige zender met positief nieuws. Het nieuws van de vooruitgang !!!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>