Daar word je blij van

Gepubliseerd door “GoedemorgenSierteelt” in week nr. 42, 2020

Zitten we niet allemaal te wachten op berichten waar je blij van wordt? Het lijkt wel of er momenteel erg veel gedaan wordt om het leven vooral niet leuk te laten zijn.

Begin dit jaar werd Corona gebruikt om te kunnen roepen dat we een pandemie hebben.  Echter is er in de laatste 6 maanden niks gedaan met de opgebouwde kennis of inzichten. Deze zomer is al bekend geworden dat ventilatie erg belangrijk is maar helaas. Er is niks mee gedaan. In Duitsland is reeds een kindje overleden door het (verplichte) gebruik van een mondkapje en in Nederland en op de veiling wordt nu geadviseerd om een mondkapje te dragen.  

Gisteren zat ik ‘Radar’ te kijken met een uitzending over PFAS. De vervuiling die nooit weggaat en komt aanwaaien vanuit alle hoeken. Iets wat vele malen gevaarlijker is als Corona.

Op LinkedIn komt een post langs van Maurice de Hond met de tekst, “Het wordt een steeds grotere puinhoop met de cijfers…  We hebben goede data nodig en vindingrijkheid. Een project waar heel Nederland trots op kan zijn. “ Dit laatste is iets waar je blij van wordt.

Onze sector is aan het veranderen. Op veilinglocatie Eelde is ‘HET’ nieuwe veilsysteem opgezet en het verdeelproces is omgegooid naar een orderpik systeem.  Qua veilen heb ik geen ervaring opgedaan maar wel begrijp ik dat het verdelen van de producten in plaats van maximaal 1 uur nu een aantal uren duurt terwijl snelheid essentieel is.

In de tijd dat ik mijn rijbewijs moest halen moest ik eerst mijn theorie doen en als ik daarvoor geslaagd was mocht ik mijn examen gaan doen voor de praktijk. Zonder een van deze twee is het examen niet te behalen. Ik bedoel hiermee aan te geven, hoe kan iemand een beslissing nemen als er geen volledige kennis is?  Informeer de betroken mensen om je heen, deel kennis en maak samen een plan en ga aan de slag.  Daar word je blij van.

Hoe fijn zou het zijn als je deze twee ( BHAG ) voorbeelden mag uitwerken ?!

  • We gaan met z’n alle naar een duurzame wereld en de SDG’s worden werkelijkheid.
  • We gaan er voor zorgen dat wij “Nederland” de wereld gaan voorzien van bloemen en planten op een duurzame manier.

Daar wordt je blij van !!!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>