About

‘Je moet risico’s aangaan, bepaalde wegen volgen en andere verlaten. Niemand kan kiezen zonder bang te zijn.’ Paulo Coelho

Dico, kort door de bocht:

– 32 jaar ervaring in de internationale sierteelt handel

– verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling van duurzame sierteeltconcepten

– student Executive MBA in Food & Finance, Nyenrode Business Universiteit

– coach en begeleider van kansarme jongeren via stichting GOAL

– CEO HortiCultureOnline

– co-author “Changing the Game”

Ik ben geboren in een ondernemersgezin waar de liefde voor sierteelt met de paplepel werd ingegoten. Na ruim 32 jaar in de internationale sierteelthandel, zet ik me nog elke dag met veel plezier in voor deze prachtige sector. Met het ontwikkelen van duurzame sierteelthandelsconcepten “HortiCultureOnline“draag ik op mijn manier bij aan het transformeren en verduurzamen van de markt in bloemen en planten. Ik geloof in innovatie door technologie, het verleggen van grenzen en het realiseren van wat in eerste instantie onmogelijk lijkt.

Zo vroeg ik in 1994 op de veiling of het mogelijk was een elektriciteitsaansluiting op de plantentribune te realiseren? Ik werkte destijds bij A. van Delft & Co waar we als één van de eerste bedrijven onze aankooptransacties digitaal binnen kregen. Het direct verdelen van de aankooptransacties op de plantentribune zag ik als een nodige vernieuwing. Het duurde echter nog jaren voordat een laptop op de plantentribune gemeengoed werd.

In 2003 was ik de eerst die het KOA ( kopen op afstand ) voor bloemen en planten aanbood aan mijn klanten. Klanten willen tenslotte zelf kunnen beslissen wat zij kopen. Echter vond men dit een bedreiging. Vandaag de dag wordt het grootste deel via KOA ingekocht, ook door gerenommeerde bedrijven.

Over grenzen gesproken, één van de meest indrukwekkende en grensverleggende momenten in mijn leven: Walk on Fire, Londen 2005. Anthony Robbins, coach, spreker en schrijver die meerdere wereldleiders heeft gecoacht, liet mij inzien en ervaren dat ik meer kon dan mogelijk leek. Mede dankzij de ervaring van het lopen over de hete kolen besefte ik dat je in je leven er alles aan moet doen om je dromen te verwezenlijken.

In 2006 heb ik mijn onderneming DiCo Plant BV verkocht. De transactie is volgens afspraak uitgevoerd. Mijn grote les hierbij is dat je (helaas) niet iedereen kunt vertrouwen. Je kunt niet verwachten dat een andere hetzelfde denkt, doet en dezelfde waarde en normen erop nahoudt.

In de periode 2010 tot en met 2016 heb ik met diverse mensen getracht om gezamenlijk een onderneming uit te bouwen welke klaar is voor de toekomst. Vanuit deze inzichten is er in 2018 HortiCultureOnline.nl ontstaan. 

In 2019 wordt het boek “Changing the Game” uitgebracht.  Dit boek wordt geschreven door verschillende groepen. Er worden 11 sectoren op een consistente manier beschreven over de veranderingen waar deze sectoren mee te maken hebben of krijgen. Aan de hand van 2 SDG’s worden de verander problemen besproken. Als teamleider van het hoofdstuk Agricultuur coördineer ik de samenwerking tussen de verschillende enthousiaste deelnemers in ons team.

2020 is het jaar van de verwarring voor vele. De Corona epidemie heeft er toe geleid dat verandering in een stroom versnelling komen. Iedereen heeft er zo zijn eigen mening over gevormd. Persoonlijk denk is dat we met z’n allen goed moeten nadenken over hoe we de toekomst van onze kinderen moet worden voordat andere dat voor ons doen.

mijn links