About

Het verleden bepaalt het heden en zo ook bij mij. Mijn vader kwam door zijn vader in de bloemen en plantenwereld terecht. Met de motivatie ‘als je maar hard genoeg werkt, komt het wel goed met je’  zijn we generatie op generatie groot gebracht. Echter kom je een keer op het punt dat je tot de conclusie komt ‘dit gaat mijn pet’ te boven. Deze boodschap komt nooit zomaar bovendrijven maar moet je eerst tegen een muur lopen om dit te gaan zien, is mijn ervaring.

Onze levensloop is een reis waarbij je voorspoed en tegenspoed ondervindt en daarna leer je dat tegenspoed de grootste stimulator is van voorspoed. Blijf nooit als een makschaap in de wei staan met je kont naar de wind.

In mijn jeugd ben ik begonnen met een MAVO opleiding en daarna een handelsopleiding op het OCA in Amsterdam. Op 19 jarige leeftijd had ik dit afgerond en dacht dat ik de wereld aan zou kunnen. Dat lukte aardig tot de ommekeer kwam in 2005. De muur om tegenaan te lopen ontstond en de klap kwam hard. Daarna ben ik verder gaan ontwikkelen. In 2008 begonnen met de executief MBA Agro-food op Nyenrode. Hier ging ik me bewust worden wat het verschil is tussen de theoretisch kant van een sector en de praktische kant. In onze sector is de grootste uitdaging om deze met elkaar te laten werken. Zodra een onderneming groter wordt gaan hier de problemen ontstaan. 

In 2018 heb ik geholpen met het schrijven van het boek “changing the game”.  Dit vanuit mijn drang om dingen te verbeteren. Inmiddels zijn we het tijdperk van Corona aan het afsluiten en is mijn visie op de organisatie achter dit boek behoorlijk gewijzigd. 

Naarmate je ouder wordt groeit de interesse en wil je meer en meer weten. Je gaat verbanden leggen waarmee je het grotere geheel beter gaat herkennen.  Heb jij dat ook dan zou ik je het boek “de hele olifant in beeld” willen aanraden om te lezen. Maar ik vind het leuk om te leren en om zo af en toe deel te nemen aan opleidingen. Zo heb ik in de zomer 2022 deelgenomen aan een driedaagse opleiding bij Tibor.nl.  Dit programma was genaamd “operatie doorbraak”.  Een mooi programma waarin je leert om focus aan te brengen. 

Ons geldstelstel staat op omvallen en is zo goed als failliet. Dus ook hier wil ik  weten en leren en ben momenteel bezig met de cursus van Madelon Vos genaamd “technische analyse”.  Een cursus met een jonge en dynamische kijk en uitleg over hoe de financiële wereld werkt.

Met al deze kennis zou je zeggen, ga geld verdienen in een sector waar meer te verdienen is. Ja, dat zou een logische keuze kunnen zijn en deze keuze heb ik wel eens overwogen. Maar ik denk dat de sector juist mensen met kennis kan gebruiken om te zorgen dat de sector behouden blijft en dat we kunnen blijven genieten van de mooie bloemen en planten die onze kwekers maken. Bloemen en planten zijn spiritueel en dat spreekt mij aan. 

Denkt u mij te kunnen helpen of denkt u dat ik kan helpen?! Schroom niet om te reageren naar                   mail@dicodrost.com